Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Tips > Lekker smullen van tam konijn met Pasen

Lekker smullen van tam konijn met Pasen

27-03-2015

Lekker smullen van tam konijn met Pasen

Tam konijn wordt in Nederland niet veel gegeten, het is echter wel bijzonder smakelijk vlees en leent zich ook voor de meest uitéénlopende bereidingsmethoden. Net als kippenvlees is konijn in basis vrij neutraal van smaak. Tam konijnrugfilet is snel te bereiden, 2x 2 minuten in de koekenpan en het vlees kan worden geserveerd. Anders is dit met de rug en de achterbouten. Bereiding hiervan kost even wat meer tijd, maar het resultaat is smakelijk.

In algemene zin heeft vlees dat op been/bot wordt gebraden meer smaak dan vlees dan zonder bot is gegaard. Bot geeft smaak af en dit geeft voor de smaakbeleving een dikke plus.

De poelier heeft een smakelijk recept van tam konijn voor u bedacht 'Tam konijn op Italiaanse wijze'.

Meer recepten van tam konijn kunt u naslaan op Poelier.nl

Terug

Bekijk alle tips.