Veilig barbecuen
17-06-2015 |
|
![]() Buiten koken en barbecuen is gezellig en buitengewoon lekker met producten van uw poelier. Maar barbecuen kan ook gevaren opleveren indien u niet op de juiste wijze met het vlees omgaat! Uiteraard kunt u bij uw poelier terecht voor goede bewaaradviezen en tips voor een veilige en smaakvolle barbecue. Hieronder doen wij u alvast een aantal suggesites. Voorgaren Zelf kip voorgaren kan bijvoorbeeld in een speciale stoompan, magnetron of in een pan met krachtige bouillon. Een scheutje ketjap benteng manis in de bouillon geeft een lekkere smaak. Laat de kip- of kalkoendelen 15 tot 30 minuten zachtjes wellen, afhankelijk van grootte en aantal. Vervolgens uit laten lekken in een vergiet, even ‘droog’ deppen met keukenpapier en daarna lekker goudbruin roosteren op bijvoorbeeld de barbecue. Barbecue |
|
Terug Bekijk alle tips. |