Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Tips > Veilig barbecuen

Veilig barbecuen

17-06-2015

Veilig barbecuen

Buiten koken en barbecuen is gezellig en buitengewoon lekker met producten van uw poelier. Maar barbecuen kan ook gevaren opleveren indien u niet op de juiste wijze met het vlees omgaat! Uiteraard kunt u bij uw poelier terecht voor goede bewaaradviezen en tips voor een veilige en smaakvolle barbecue.

Hieronder doen wij u alvast een aantal suggesites.

Voorgaren
Het is aan te raden ‘dikke’ kipdelen, zoals kippenpoten, -bouten, -karbonades en drumsticks, voor te garen. Zo voorkomt u dat tijdens het roosteren de buitenkant al bruin is, maar de binnenkant nog niet gaar. In de regel kunt u bij de poelier voorgegaarde kipdelen verkrijgen. Kip en kalkoen dienen altijd gaar te worden geserveerd!

Zelf kip voorgaren kan bijvoorbeeld in een speciale stoompan, magnetron of in een pan met krachtige bouillon. Een scheutje ketjap benteng manis in de bouillon geeft een lekkere smaak. Laat de kip- of kalkoendelen 15 tot 30 minuten zachtjes wellen, afhankelijk van grootte en aantal. Vervolgens uit laten lekken in een vergiet, even ‘droog’ deppen met keukenpapier en daarna lekker goudbruin roosteren op bijvoorbeeld de barbecue.

Barbecue
Steek het houtskoolvuur, gas- of electrische barbecue tijdig aan, en zorg ervoor dat het rooster op de juiste afstand ligt. Houd aluminiumfolie of speciale barbecueschalen van aluminiumfolie bij de hand, voor als het te hard gaat. Kip moet aan de buitenkant goudbruin en van binnen goed gaar zijn. Vervang kip eens door kalkoen, parelhoen of wild!

Terug

Bekijk alle tips.