Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Tips > De Poelier: Pesto geeft Buiten Koken Italiaans tintje

De Poelier: Pesto geeft Buiten Koken Italiaans tintje

30-06-2014

De Poelier: Pesto geeft Buiten Koken Italiaans tintje

Pesto is een dikke saus uit de Italiaanse keuken en kan gebruikt worden als smaakmaker of marinade voor barbecuevlees. Pesto is éénvoudig zelf te maken of te koop in een potje.

Ingrediënten voor een eigen gemaakte pesto kunnen zijn: 50 g basilicumblaadjes, 1 teentje knoflook, 20 g pijnboompitten, zout, 50 g geraspte parmezaanse kaas, 1 dl olijfolie.

De meest makkelijke bereidingswijze is door alle ingrediënten in een keukenmachine fijn te malen, ook kan pesto in een vijzel worden bereid.

Om de pesto iets meer smaak te geven kunt u de pijnboompitten voor het fijnmalen 'droog' roosteren in een koekepan. Pas op dat de pitten hierbij niet verbranden. Afhankelijk van de toepassingswijze kunt u meer of minder olie aan de pesto toevoegen.

Toepassingsmogelijkheden voor pesto bij de Buiten Koken maaltijd zijn:

  • Spiezen van kip en kalkoen kunt u na bereiding op de barbecue insmeren met pesto
  • Koude pastasalade met kip kunt u als onderdeel van de Buiten Koken maaltijd meer smaak meegeven door pesto als topping te gebruiken of er door heen te roeren
  • Verdeel plakken koude kiprollade in puntjes en besmeer deze met pesto, eet deze bij het aperitief
  • Koop kipgehakt bij de poelier (ongekruid), breng dit op smaak met pesto, maak er balletjes van en rijg deze op een spies
  • Salade vooraf: partjes tomaat, mozarella, plakjes gerookte kip, en pesto
Terug

Bekijk alle tips.