De Poelier: Pesto geeft Buiten Koken Italiaans tintje
30-06-2014 |
|
![]() Pesto is een dikke saus uit de Italiaanse keuken en kan gebruikt worden als smaakmaker of marinade voor barbecuevlees. Pesto is éénvoudig zelf te maken of te koop in een potje. Ingrediënten voor een eigen gemaakte pesto kunnen zijn: 50 g basilicumblaadjes, 1 teentje knoflook, 20 g pijnboompitten, zout, 50 g geraspte parmezaanse kaas, 1 dl olijfolie. De meest makkelijke bereidingswijze is door alle ingrediënten in een keukenmachine fijn te malen, ook kan pesto in een vijzel worden bereid. Om de pesto iets meer smaak te geven kunt u de pijnboompitten voor het fijnmalen 'droog' roosteren in een koekepan. Pas op dat de pitten hierbij niet verbranden. Afhankelijk van de toepassingswijze kunt u meer of minder olie aan de pesto toevoegen. Toepassingsmogelijkheden voor pesto bij de Buiten Koken maaltijd zijn:
|
|
Terug Bekijk alle tips. |