Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Tips > Wild combineren met de juiste wijn

Wild combineren met de juiste wijn

24-10-2011

Wild combineren met de juiste wijn

Het eten van wild is een waar feest voor de smaakpapillen. Vlees van wild heeft een aromatische smaak en valt uitermate goed te combineren met wijn. Maar wat voor wijn is nou het meest geschikt om bijvoorbeeld te serveren bij fazant? En welke wijn completeert een lekker mals gebraden haas? Dit soort zaken zijn natuurlijk nooit vervelend om zelf proefondervindelijk uit te zoeken, maar toch kan het lonen om een beetje research te doen.

Lekker tegendraads: Witte wijn
Er zijn heel veel verschillende factoren die een rol spelen bij het uitkiezen van een goede wijn. Niet alleen het soort vlees, maar ook de bereidingswijze is van belang bij het maken van een goede keuze. Over het algemeen is de regel dat een rode wijn het beste past bij wildgerechten, maar tegenwoordig is het totaal niet ongebruikelijk om bij wild - lekker tegendraads - gewoon een witte wijn te serveren. Zo kan de combinatie van fazant met een Chardonnay bijvoorbeeld erg lekker zijn.

Wijn gebruiken bij de bereiding
Natuurlijk kun je ook wijn gebruiken bij het bereiden van een wildgerecht (bijvoorbeeld door de saus). Het is dan verstandig om een wijn te gebruiken die je ook bij het gerecht drinkt.

 

Terug

Bekijk alle tips.