De lekkerste paasrollades bij de Poelier
27-03-2015 |
|
![]() De poelier is bij uitstek het adres om een smakelijke rollade te kopen en hij biedt u de keuze uit verschillende varianten. Dit kunnen de traditionele kip- of kalkoenrollade zijn, maar ook rollades van wild behoren tot de mogelijkheden. De rollades kunnen verder nog worden opgewaardeerd met diverse culinaire vullingen. Feitelijk is een rollade een 'opgerold stuk vlees', maar voor het maken van bijvoorbeeld een kiprollade zijn toch de ambachtelijke vaardigheden van een poelier noodzakelijk. De basis van een kiprollade is in beginsel een hele kip, die door de poelier vakkundig wordt ontbeend en vervolgens met filet (dij- of borstfilet) op het gewenste gewicht wordt gebracht. Uiteraard horen daar ook smakelijke rolladekruiden bij. Het vlees wordt opgerold en via een rolladekoker in een rolladenet gebracht. gewicht bereiding Vervolgens dient u de rollade 10 minuten op een voorverwarmd bord (onder aluminiumfolie) te laten rusten. Het rolladenet zal zich dan makkelijk laten verwijderen. Snij hiertoe het rolladenet over de lengte door met een scherp mes en verwijder dit voorzichtig van het vlees. Eet smakelijk! |
|
Terug Bekijk alle tips. |