Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Tips > Warm roken op de barbecue

Warm roken op de barbecue

28-05-2013

Warm roken op de barbecue

Geef kip, kalkoen of tamme eendenfilet van uw poelier een delicate rooksmaak mee door rookhout op de barbecue te leggen!

Gebruikt u een gasbarbecue met lavastenen of gebruikt u houtskoolbriquetten, dan kunt u het rookhout onder het rooster leggen wanneer daar voldoende ruimte voor aanwezig is. Gebruikt u een gasbarbecue zonder lavastenen, leg dan het hout op het rooster.

Zorg dat uw barbecue voldoende warm is voordat u het hout erop legt en ga vervolgens het vlees pas op het rooster garen wanneer het hout voldoende rook afgeeft (dit gebeurt wanneer dit gaat verbranden).

Gebruik hout dat voldoende is gedroogd en experimenteer met verschillende houtsoorten, iedere houtsoort geeft namelijk weer een andere smaak af. In beginsel zou het lang kunnen duren voordat houtbrokken gaan roken, u kunt eenvoudig het hout verkleinen door een hamer en beitel te gebruiken.

Terug

Bekijk alle tips.