Kipfilet met huisgemaakte tapenade
16-09-2013 |
|
![]() U kunt op simpele wijze zelf een tapenade maken en hiermee de kipfilet van uw poelier een Italiaans tintje geven. Gebruik hiervoor olijven zonder pit, parmezaanse kaas, gepeld knoflook teentje, pijnboompitten (eventueel geroosterd), peper en olijfolie. Vermeng de ingrediënten in een keukenmachine en breng op smeerbare dikte met de olijfolie. Bak (halve) kipfilets om en om in een koekenpan gedurende ± 8 minuten, haal deze uit de pan en smeer de bovenzijde in met de pesto. Plaats de kipfilets met het pestohoedje daarna in een oven (125°C) gedurende ± 6 minuten. Kook (verse) pasta en roer er enkele eetlepels van de tapenade door, rasp er op het bord parmezaanse kaas overheen. Tip: Voeg zongedroogde tomaten toe en maal deze mee in de keukenmachine (goed laten uitlekken!). De kipfilet kunt u in z'n geheel serveren of in stukjes gesneden, verdeeld over de pasta. Eet smakelijk! |
|
Terug Bekijk alle tips. |