Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Tips > Lekkere kip- of kalkoenrollade met Kerst

Lekkere kip- of kalkoenrollade met Kerst

09-12-2010

Lekkere kip- of kalkoenrollade met Kerst

Ook kip- of kalkoenrollades worden traditioneel met Kerst gegeten. Op deskundige wijze ontbeent uw poelier een kip of kalkoen, kruid deze en maakt er een smakelijke Kerstrollade van. Daarnaast kan deze ook gevuld worden met een smakelijke farce (vulling) op basis van Pomodori tomaten of paddenstoelen.

Rollade is eigenlijk niet anders dan 'opgerold vlees' dat in een net van elastiek wordt geplaatst. Uw poelier kan u de rollade rauw of gebraden leveren, informeer tijdig wat hiertoe de mogelijkheden zijn. Gebraden rollades kunnen koud of warm worden gegeten. Het kan lastig zijn om van een warme rollade het elastieken net te verwijderen. Om dit makkelijk en elegant te laten verlopen dient u de rollade na het braden 10 minuten te laten rusten, de spanning van het vlees verdwijnt en het net komt dan makkelijker los. Rusten van de rollade: 10 minuten op een voorverwarmd bord onder aluminiumfolie.

De restjes van de rollade zijn ook koud als snack te eten of als broodbeleg. Tip snij van een plak 4 of 6 puntjes en serveer er een dipsaus bij.

Terug

Bekijk alle tips.