WildWld

Wild is de verzamelnaam voor dieren die in de vrije natuur leven. Zij zoeken zelf hun voedsel en moeten daarvoor arbeid verrichten. Daardoor is het vlees van wild doorgaans mager, bevat meer proteïnen en heeft een meer aromatische smaak.

Voor een goede smaak van wild is met name de leeftijd van het wild van groot belang. Het inkopen van wild vraagt dus om deskundigheid, de deskundigheid van de poelier.

Het bereiden van wild is niet moeilijk! Uw poelier kan u advies geven over éénvoudige bereidingswijzen en u kunt er recepten krijgen. Behalve wildproducten verkopen veel poeliers bovendien kant-en-klare sauzen, marinades, wildfonds, kruiden en bijgerechten zoals ‘Preiselbeeren’.

Vers wild is voornamelijk verkrijgbaar tijdens het jachtseizoen (15 oktober t/m 31 december). Dat wil niet zeggen dat wild alleen in het najaar of de winter verkrijgbaar en lekker is. In het voorjaar is vers reevlees verkrijgbaar en in de nazomer verse wilde eend. Een zomers etentje buiten leent zich uitstekend voor snelle, eenvoudige gerechten met wilde eend. En wild laat zich niet alleen goed combineren met traditionele wintergroenten, maar ook met diverse zomergroenten. Wild zorgt het hele jaar door voor extra smaak én, hoe snel en eenvoudig ook klaargemaakt, een culinair hoogtepunt op tafel.

Kenmerken van wild

Bereidingstechnieken

Wild bereiden

Veelgestelde vragen

Recepten

Op deze website zijn recepten te vinden voor wild zoals hert, zwijn en meer. Ook zijn hier lekkere recepten te vinden.